automn

بورس پرس

automnRight
social
#

بورس پرس

بوعلی بزودی عرضه اولیه خواهد شد

آخرین خبر از وضعیت عرضه اولیه بوعلی توسط جعفر ربیعی مدیر عامل هلدینگ خلیج فارس:


🔵⚫️🔴👈 #بوعلی بزودی عرضه اولیه خواهد شد / اروند و بندر امام در مراحل بعدی عرضه اولیه خواهند شد


🔷👈مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس از عرضه بوعلی طی روزهای آینده خبر داد. با اشاره به اینکه سه شرکت «بوعلی»، «اروند» و «بندر امام» آماده ورود به بورس هستند، گفت: قیمت‌گذاری «بوعلی» انجام شده و در بورس پذیرش و نماد آن درج شده و اکنون منتظر عرضه از سوی بورس هستیم که به‌زودی تا دو هفته آینده این عرضه صورت خواهد پذیرفت.


🔷👈وی با اشاره به اینکه در مرحله اول ۱۲ درصد از سهام «بوعلی» برای عموم عرضه می‌شود و ۳ درصد از این سهام هم به صندوق‌های سرمایه‌گذاری تعلق می‌گیرد، افزود: در نظر داریم در صورت شرایط مناسب بازار ۳ درصد دیگر را هم ظرف دو ماه بعد از عرضه اولیه عرضه کنیم.


🔷👈وی «بوعلی» را از شرکت‌های بزرگ پتروشیمی دانست که حدود یک‌چهارم پتروشیمی نوری دانست. ربیعی با اشاره به اینکه «اروند» نیز پذیرش شده و به احتمال زیاد طی همین هفته قیمت عرضه آن در هلدینگ تصویب می‌شود، ادامه داد: به‌فاصله دو تا سه‌هفته بعد از بوعلی ۱۲ درصد از سهام اروند نیز عرضه خواهد شد. به گفته وی، پتروشیمی اروند غول پی‌وی‌سی کشور و منطقه است.

(0) نظر

178 نماد در صف حمایت صندوق تثبیت بازار

📌178 نماد در صف حمایت صندوق تثبیت بازار 


🔹محمد آقابابایی رئیس هیات عامل صندوق تثبیت و توسعه بازار سرمایه در رابطه ماهیت واریز یک درصد از منابع حاصل از درآمد صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت و توسعه بازار سرمایه اظهار کرد:   


⬅️این صندوق مطابق ماده ۲۸ قانون رفع موانع تولید در سال ۹۶ به ثبت رسیده است،  منابع آن از سمت دولت فراهم شده که مبلغ آن چیزی بالغ بر یک میلیارد تومان است.


⬅️ منابعی که اکنون این صندوق در اختیار دارد نخست از محل داخلی درآمد سازمان بورس و دوم یک درصد اختصاص داده شده از سمت صندوق توسعه ملی است که در متن قانون نیز دیده می شود، همچنین هیئت مدیره آن را وزیر اقتصاد و امور دارایی، رئیس سازمان برنامه، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و هئیت عامل صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه تشکیل می دهند.


⬅️هدف از تشکیل این صندوق در اصل جلوگیری از خطرهایی است که بازار سرمایه را تهدید می کند و همچنین این اقدام بیشتر برای تقویت امر نقد شوندگی در مواقع بحران شکل گرفته است.


⬅️ این نهاد در مرحله بلوغ است و تا زمانی که مراحل تکامل خود را طی کند قطع به یقین به کارگیری منطقی از آن به طول می انجامد همچنین نکته ای که باید به آن اشاره کرد منابع این صندوق به علت آنکه محدوده  نمی توانست عدم اطمینانی که بین مردم نسبت به بازار سرمایه به وجود آمده بود را جبران کند

(0) نظر

پتروشیمی تبریز،اروند، بوعلی و اپال از جمله شرکت‌هایی هستند که در صف عرضه اولیه بورس قرار دارند

📌پتروشیمی تبریز،اروند، بوعلی و اپال از جمله شرکت‌هایی هستند که در صف عرضه اولیه بورس قرار دارند 


🔹محمد قهرمانی، مدیر پذیرش شرکت بورس تهران، اظهار داشت: 


⬅️ از میان این ۶۲ شرکت، ۳۰ شرکت سرمایه گذاری استانی بوده و ۳۲ شرکت دیگر نیز از شرکت های تجاری بودند.


⬅️ مجموع سرمایه شرکت های استانی پذیرش شده ۲۸۷ هزار میلیارد تومان است و ۳۲ شرکت دیگر نیز سرمایه ای بالغ بر ۳۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده اند که در مجموع ۴۲۲ هزار میلیارد تومان سرمایه، در بورس تهران پذیرش شده است.


⬅️از جمله شرکت های پذیرش شده، شرکت تامین سرمایه امین، نیروگاه برق آبادان، پتروشیمی اروند، پتروشیمی بوعلی سینا، فرآوری معدنی پارس، مرغ اجداد زربال، پتروشیمی تبریز و... می‌توان نام برد.

(0) نظر

شرط آزادسازی واردات خودرو اعلام شد

شرط آزادسازی واردات خودرو اعلام شد


نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه در نشست خبری تشریح بودجه ۱۴۰۰:

🔹اگر کشور به حالت عادی بازگردد و واردات خودرو لطمه ای به منابع ارزی نزند، وارادات آزاد خواهد شد. اما اگر کشور در شرایط فعلی باشد قطعا تا زمانی که محدودیت ها باشد به دلیل لطمه به منابع ارزی واردات به شکل فعلی خواهد بود.

(0) نظر

خودرو نخرید! ارزان می شود/خودرو باید در حاشیه بازار به فروش رود

🚗 خودرو نخرید! ارزان می شود/خودرو باید در حاشیه بازار به فروش رود


🗣 نعمت بخش، دبیر انجمن خودروسازان:


🔹قیمت خودرو در حاشیه بازار روند نزولی دارد.نزدیک شدن قیمت خودرو در حاشیه بازار به قیمت کارخانه باعث می‌شود در اجرایی شدن قرعه کشی تجدید نظر‌هایی صورت گیرد.


🔹روش قرعه کشی روش مناسبی برای رساندن خودرو به دست مشتری واقعی نیست.


🔹اکنون برخی از افراد سرمایه گذار، با دیدن کاهش قیمت‌ها خودرو را در بازار آزاد می‌خرند و از طرفی به دلیل اینکه عرضه خودروسازان هم افزایش یافته، در کاهش قیمت‌ها موثر بوده است.



🔹خودرو باید در حاشیه بازار به فروش رود تا قیمت‌ها متعادل شود.


🔹اگر اجازه می‌دادند خودرو در حاشیه بازار فروش می‌رفت، چند مزیت داشت و اصلی‌ترین آن‌ها این بود که خودرو تک نرخی می‌شد، هر کالای ۲ نرخی باشد منشا رانت و فساد می‌شود.

(0) نظر

حقیقی‌ها حدود ۷۶۰میلیارد تومان وارد بازار سهام کردند

🔹حقیقی‌ها حدود ۷۶۰میلیارد تومان وارد بازار سهام کردند. ارزش کل معاملات خرد ۲۰هزار و ۴۱۰میلیارد تومان بود، افراد حقیقی ۸۸ درصد یعنی ۱۷هزار و ۹۳۰ میلیارد تومان سهام خریدند و مازاد خریدشان ۴ درصد از کل معاملات شد.


🔹بیشترین ورود پول حقیقی به بورس و فرابورس در سه گروه «فرآورده‌های نفتی»، «خودرو و ساخت قطعات» و «شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی» رقم خورد در حالی که برآیند معاملات گروه‌های «بانک‌ها و مؤسسات اعتباری» و «هتل و رستوران» به نفع حقوقی‌ها تمام شد.


🔹سه نماد #خودرو، #شپنا و #شستا لقب بیشترین افزایش سهام حقیقی را به خود اختصاص دادند، توجه حقوقی‌ها نیز بیشتر به #وتجارت، #سمگا و #وپاسار معطوف بود.


🔹مالکیت حقیقی در ترکیب سهامداری شرکت ایران‌ خودرو معادل ۱۱۰میلیارد تومان افزایش یافت و از سوی دیگر سهامداران حقوقی بانک تجارت با برتری ۷۵میلیارد تومانی ابتکار عمل را در دست گرفتند.


🔹امروز افزایش سهام حقیقی‌ها در ۱۹۴نماد و افزایش سهام حقوقی‌ها در ۱۰۵نماد به بیش از یک میلیارد تومان رسید که جمع تغییر مالکیت دسته اول هزار و ۵۴۰میلیارد تومان و تغییر مالکیت دسته دوم ۸۰۰میلیارد تومان بود.

(0) نظر

مسئولیت بازارگردانی صندوق پالایش یکم با کیست؟


📌مسئولیت بازارگردانی صندوق پالایش یکم با کیست؟


🔹یکی از تصمیمات مناسبی که طی ماه گذشته توسط سازمان بورس گرفته شد، الزام همه نمادها برای معرفی بازارگردان بوده است. دو نماد دارا یکم و پالایش یکم هم باید برای خود بازارگردان معرفی کنند.

🔹طبق آنچه در اساسنامه صندوق دارا یکم آمده است، خود این صندوق باید مسوولیت بازارگردانی را بر عهده بگیرد. اما منابع لازم برای بازارگردانی این صندوق هنوز مشخص نشده است و تاکنون و طبق ترازنامه این صندوق هنوز سهمی را خریداری نکرده است.

🔹در صندوق پالایش یکم همین مساله می‌تواند حادتر باشد. طبق گفته معاون وزیر نفت در امور برنامه ریزی، وزارت نفت وظیفه‌ای در زمینه سبدگردانی صندوق پالایشی یکم ندارد و تمام اختیارات لازم را به سازمان خصوصی سازی سپرده است.

(0) نظر
X