automn

بورس پرس

automnRight
social
#

بورس پرس

صف عرضه اولیه بورس

🔴پتروشیمی تبریز،اروند، بوعلی و اپال از جمله شرکت‌هایی هستند که در صف عرضه اولیه بورس قرار دارند 


📌محمد قهرمانی، مدیر پذیرش شرکت بورس تهران، اظهار داشت: 


🔸 از میان این ۶۲ شرکت پذیرفته شده در بورس از ابتدای سال جاری، ۳۰ شرکت سرمایه گذاری استانی بوده و ۳۲ شرکت دیگر نیز از شرکت های تجاری بودند.


🔸 مجموع سرمایه شرکت های استانی پذیرش شده ۲۸۷ هزار میلیارد تومان است و ۳۲ شرکت دیگر نیز سرمایه ای بالغ بر ۳۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده اند که در مجموع ۴۲۲ هزار میلیارد تومان سرمایه، در بورس تهران پذیرش شده است.


🔸از جمله شرکت های پذیرش شده، شرکت تامین سرمایه امین، نیروگاه برق آبادان، پتروشیمی اروند، پتروشیمی بوعلی سینا، فرآوری معدنی پارس، مرغ اجداد زربال، پتروشیمی تبریز و... می‌توان نام برد.

(0) نظر

خلاصه وضعیت #وکبهمن، عرضه اولیه فرابورس

🔴 خلاصه وضعیت #وکبهمن، عرضه اولیه فرابورس


⬅️شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری کوثر بهمن در آخرین صورت مالی منتشر شده که مربوط به دوره شش ماهه ابتدایی سال جاری است، مجموع درآمدهای عملیاتی خود را با افزایش 64 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته برابر 259.3 میلیارد تومان گزارش کرده است. 


🔹از مجموع درآمد عملیاتی به دست آمده 158 میلیارد تومان از محل فروش سرمایه‌گذاری حاصل شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال افزایش قابل توجه 184 درصدی داشته است. 


🔹100.9 میلیارد تومان هم به عنوان درآمد حاصل از سود سهام شرکت‌ها لحاظ شده است. 


🔹سود خالص #وکبهمن با سرمایه 250 میلیاردتومانی در پایان نیم سال اول 99 با افزایش 63 درصدی برابر با 256.3 میلیارد تومان بوده و بدین ترتیب به ازای هر سهم سود خالص 102.5 میلیارد تومانی در شش ماه محقق شده است.

 

🔹وزن بالایی از سرمایه‌گذاری‌های #وکبهمن تا پایان آبان به گروه فلزات اساسی تعلق دارد که حدود 38 درصد کل پرتفوی این شرکت است. 


🔹آخرین وضعیت خرید سهام توسط این شرکت در آبان نشان می‌دهد که #وکبهمن 52.7 میلیارد تومان بابت خرید سهام هزینه کرده و همزمان در ماه گذشته 42.2 میلیارد تومان از سهام خود را واگذار نموده و از آن سود اندک 3.6 میلیارد تومانی شناسایی کرده است.

(0) نظر

خودرو نخرید! ارزان می شود

🚗 خودرو نخرید! ارزان می شود/خودرو باید در حاشیه بازار به فروش رود


🗣 نعمت بخش، دبیر انجمن خودروسازان:


🔹قیمت خودرو در حاشیه بازار روند نزولی دارد.نزدیک شدن قیمت خودرو در حاشیه بازار به قیمت کارخانه باعث می‌شود در اجرایی شدن قرعه کشی تجدید نظر‌هایی صورت گیرد.


🔹روش قرعه کشی روش مناسبی برای رساندن خودرو به دست مشتری واقعی نیست.


🔹اکنون برخی از افراد سرمایه گذار، با دیدن کاهش قیمت‌ها خودرو را در بازار آزاد می‌خرند و از طرفی به دلیل اینکه عرضه خودروسازان هم افزایش یافته، در کاهش قیمت‌ها موثر بوده است.



🔹خودرو باید در حاشیه بازار به فروش رود تا قیمت‌ها متعادل شود.


🔹اگر اجازه می‌دادند خودرو در حاشیه بازار فروش می‌رفت، چند مزیت داشت و اصلی‌ترین آن‌ها این بود که خودرو تک نرخی می‌شد، هر کالای ۲ نرخی باشد منشا رانت و فساد می‌شود.

(0) نظر

سامانه متمرکز توزیع سود سهامداران فعال می‌شود

♦️👈 حسین فهیمی، مدیرعامل سپرده گذاری مرکزی خبر داد:


🔴🔵⚫️👈سامانه متمرکز توزیع سود سهامداران فعال می‌شود


🔷👈حسین فهیمی، مدیرعامل سپرده گذاری مرکزی گفت: سامانه جامع توزیع سود نیز در راستای پاسخ به خواسته به حق سهامداران برای دریافت سود سهام خود بدون مراجعه حضوری طراحی و ساخته شده است. بر این اساس افرادی که علاوه بر داشتن اوراق با درآمد ثابت، در شرکت های بورسی و فرابورسی سهامدار هستند می توانند سود سهام خود تنها با درج شماره حساب در این سامانه دریافت  کنند.


🔷👈این اقدام با استقبال شرکت های بورسی و فرابورسی همراه شده است و امیدواریم الزام قانونی فراهم شود تا هیچ یک از شرکت ها اجازه توزیع سود خارج از این سامانه را نداشته باشند و سهامداران از یک سامانه متمرکز تمامی سودهای استحقاقی خود را دریافت کنند.

(0) نظر

مهم برای پالایشی ها  ... 

مهم برای پالایشی ها  ... 

افزایش سرمایه دو پالایشی دیگر از محل تجدید ارزیابی کلید خورد. 


طبق اظهارات آقای توکلی مدیر امور شرکتها و مجامع پارسان، شرکتهای پالایش نفت بندر عباس و پالایش نفت تبریز افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی زمین و اندوخته سرمایه ای بصورت همزمان را در دستور کار خود قرار دادند که با توجه به موافقت اولیه سهامداران عمده، افزایش سرمایه مذکور در مرحله تهیه گزارش کارشناسی زمین بوده و میزان دقیق آن پس از ارائه گزارش کارشناسی داراییهای مربوطه مشخص می گردد. 

از نکات مهم اظهارات ایشان، اثرات مثبت افزایش اخیر قیمت نفت خام بر سودآوری صنعت پالایشی بود که موجب افزایش مبلغ تخفیف قیمت خوراک نفت خام (با افزایش قیمت نفت خام، مبلغ ناشی از تخفیف 5 درصدی قیمت افزایش می یابد)  و افزایش قیمت فرآورده های نفتی و متعاقباً باعث افزایش کرک اسپرد محصولات پالایشی می گردد. ایشان همچنین در خصوص پالایش نفت تبریز به سود عملکرد 8 ماهه پتروشیمی تبریز (بالغ بر 8 هزار میلیارد ریال) و برآورد بیش از دوازده هزار میلیارد ریال برای سال 1399 اشاره نمودند که در کنار سود حاصل از فروش سهام عرضه اولیه پتروشیمی تبریز اثر مثبت چشمگیری بر عملکرد سال 1399 شرکت پالایش نفت تبریز دارد. 

در ادامه آقای توکلی در خصوص وضعیت پذیرش و عرضه اولیه سهام شرکت پتروشیمی تبریز اظهار داشتند که کلیه اقدامات لازم از جمله پذیرش نزد بورس اوراق بهادار انجام شده و عرضه اولیه سهام منوط به حل اختلاف سهامداری فیمابین سازمان خصوصی سازی و سازمان تامین اجتماعی بوده که تا کنون حل نشده است.

(0) نظر

حقیقی‌ها امروز حدود ۱۹۰میلیارد تومان وارد بازار سهام کردند.

🔹حقیقی‌ها امروز حدود ۱۹۰میلیارد تومان وارد بازار سهام کردند. ارزش کل معاملات خرد ۱۷هزار و ۶۸۰میلیارد تومان بود، افراد حقیقی ۸۸درصد یعنی ۱۵هزار و ۵۸۰میلیارد تومان سهام خریدند و مازاد خریدشان یک درصد از کل معاملات شد.


🔹بیشترین ورود پول حقیقی به بورس و فرابورس در سه گروه «فلزات اساسی»، «مواد و محصولات دارویی» و «حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات» رقم خورد در حالی که برآیند معاملات گروه‌های «خودرو و ساخت قطعات» و «شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی» به نفع حقوقی‌ها تمام شد.


🔹سه نماد #فملی، #برکت و #وبصادر لقب بیشترین افزایش سهام حقیقی را به خود اختصاص دادند، توجه حقوقی‌ها نیز بیشتر به #خودرو، #فولاد و #وغدیر معطوف بود.


🔹مالکیت حقیقی در ترکیب سهامداری شرکت ملی‌ صنایع‌ مس‌ ایران‌ معادل ۱۸۰میلیارد تومان افزایش یافت و از سوی دیگر سهامداران حقوقی ایران‌ خودرو با برتری ۱۰۰میلیارد تومانی ابتکار عمل را در دست گرفتند.


🔹امروز افزایش سهام حقیقی‌ها در ۱۳۹نماد و افزایش سهام حقوقی‌ها در ۱۴۱نماد به بیش از یک میلیارد تومان رسید که جمع تغییر مالکیت دسته اول هزار و ۱۴۰میلیارد تومان و تغییر مالکیت دسته دوم ۹۴۰میلیارد تومان بود.

(0) نظر

الزام جدید شرکت‌های بیمه به افزایش سرمایه

الزام جدید شرکت‌های بیمه به افزایش سرمایه


وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: 

▫️با توجه به رشد ارزش اسمی اموال و دارایی‌های اشخاص حقیقی و حقوقی و ضرورت افزایش سرمایه موسسات بیمه به‌منظور پوشش ریسک‌ها، پیش‌نویس تعیین حداقل سرمایه به هیات دولت ارائه شد.


▫️از مهم‌ترین مزایای افزایش سرمایه برای شرکت‌های بیمه‌، کاهش ریسک شرکت و بهبود توانگری مالی شرکت‌ها است. شاخص توانگری مالی از معیارهای اصلی پذیرش ریسک و ایفای تعهدات موسسات بیمه به‌شمار می‌رود و سرمایه پرداخت شده نقش اساسی در ارتقای این شاخص ایفا می‌کند.

(0) نظر

همتی در گفتگوی ویژه خبری اعلام کرد:

همتی در گفتگوی ویژه خبری اعلام کرد:


💠تعهد بانک مرکزی برای ارز ۴۲۰۰ تومانی، هشت میلیارد دلار است و بانک مرکزی به تعهد خود پایبند بوده  و تا کنون ۷ میلیارد دلار تامین شده است.


💠بیش از یک میلیارد دلار تاییدیه ارز دادیم ولی ترخیص کالا صورت نگرفته است.


💠بانک مرکزی کالاهای وارداتی اعتباری را به شرط ورود فوری به کشور تامین ارز می کند.


💠از ابتدای سال تاکنون ۲۶.۵ میلیارد دلار صادرات و ۲۵ میلیارد دلار واردات انجام شده است.


💠طی ۲.۵ سال تحت شدیدترین تحریم ها بانک مرکزی اجازه نداد کمبودی برای مایحتاج ضروری مردم ایجاد شود.


💠وزارت صمت باید ثبت سفارش را بر اساس برآورد درآمدهای ارزی انجام دهد و مدیریت تقاضا را به درستی انجام دهد.

(0) نظر

گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس تهران به نقل از سنا

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس تهران به نقل از سنا، دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران به افرادی که نمیخواهند وقت زیادی در این بازار بگذارند پیشنهاد کرد: بهتر است این افراد از خدمات تخصصی نهادهای دارای مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار به ویژه شرکت های مشاورسرمایه گذاری و شرکت های سبدگردان استفاده کنند یا اینکه از طریق صندوق های سرمایه گذاری به طور غیر مستقیم به سرمایه‌گذاری در این بازار بپردازند.

وی اضافه کرد: صندوق‌های سرمایه‌گذاری، نهادهای دارای مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار هستند و توسط تیم‌های متخصصی اداره می شوند و به این ترتیب می توانند برخی از ریسک‌های سرمایه گذاری را به طور مناسبتری کنترل کنند. البته سرمایه گذاران باید بدانند که بازارسرمایه در ذات خود دارای ریسک است. از طرفی هم چون مجموعه اقتصاد ما دارای ریسک هایی بیشتر از کشورهای با ثبات اقتصادی است، کنترل ریسک در آن از ارزش زیادی برخوردار است.


اسلامی بیان کرد: بهتر است سرمایه گذاران پول های ضروری خود را وارد بازار سرمایه نکنند؛ اساسا فعالان حرفه‌ای بازارسرمایه هم با فروش دارایی های خود به بازارسرمایه وارد نمی شوند، زیرا همانطور که اشاره شد، این بازار به دلیل ریسک هایی که در ذات خود دارد ممکن است موجب خسران در دارایی ها شود.

(0) نظر

گزارش بازارامروزیکشنبه ۱۶ آذر۹۹

گزارش بازارامروزیکشنبه ۱۶ آذر۹۹

تا سقف و پس نگیریم ...؟!!


سربازی که بودیم فرمانده میگفت باید موقع رژه محکم و استوار قدم هایت را بکوبی تا به همه اثبات کنید چقدرر قوی و محکم هستید و کسی تردید و ترس در دلش راه ندهد... بازار امروز هم مثل رژه سربازهای قد بلند و قوی محکم گام برمیداشت این گام های قوی باعث اطمینان خاطر شده که اگر حتی  هوا برفی شود و زمین سُر ، بازار میتواند مثل قبل نباشد و با استحکام و قوی تر پیش برود  . امروز بازار کار خود را در حالی آغاز کرد که احساس می کردیم با توجه به رسیدن به نقاط مقاومت و مرض روانی یک میلیون و ۵۰۰ هزار و هم چنین اتفاقات و تحولات خاص پیرامون بازار کمی فشار عرضه بیشتر باشد اما انصافاً بازار هم خوب شروع کرد و هم خوب به پایان برد . بازار شروع بسیار عالی و سبزی داشت طوری که با رشدی بیش از ۳۰ هزار واحدی در زمانی کوتاه جو مثبت خوبی را به وجود آورد بعد مطابق روال همیشه کمی عرضه ها شدت گرفت و فضا پر عرضه تر شد اما با وجود تمام این موارد آخر وقت دوباره بازار را بسیار خوب خریدند تا جریان پول نشان دهد به  این راحتی‌ها ولکن بازار نیست و به قولی تا سقف شاخص قبلی را پس نگیرد آرام نمی گییگیرد


جریان پولی که به وضوح  رد پای ان در حضور در بازار مشاهده می شود و به نظر یک کوچ ارام و رام و نرم از سایر بازارها  به بازار سرمایه را نشان میدهد ...


روزهای قبل وقتی در مورد ثبات ارزی صحبت میکردیم برخی دوستان معتقد بودند این موضوع نه یک فرصت بلکه چالشی برای بازار است به نظر میرسد نگاه ها به بازار متفاوت است معتقدیم وقتی بازار ارز با  ثبات باشد به خصوص در بازارهای رقیب چشم انداز افزایش نرخ ارز وجود نداشته باشد و نرخ ها ثبات داشته باشد آن تورم انتظاری دیده نخواهد شد و جریان سفته بازی پول که این مدت طی این سال ها به رفتاری متفاوت عادت  کرده است و به سود های چند ده درصدی عادت دارد سراغ  سپرده نمی رود و به سمت بازارهای دیگر گرایش پیدا می‌کند.  این موضوع حتی در حال حاضر نیز دیده می شود که جریان نقدینگی از سمت برخی بازارها به بازار سرمایه رسیده چرا که احساس می کنند این بازار نسبت به بازارهای رقیب خود در حال حاضر پویایی و نوسان بیشتری دارد پس معتقدیم ثبات نرخ ارز و یا افزایش اندک و حلزونی آن برای بازار سرمایه دستاوردهای جدیدی را دارد که حضور جریان نقدینگی یکی از آنهاست.


از همین موضوع  میتوان بحث را ادامه داد که آیا بین رشد اخیر بازار و رشد قبل شباهت ها و تفاوت هایی وجود دارد یا خیر ؟!این که بسیاری به واسطه اتفاقات گذشته به  تحلیل شرایط فعلی می‌پردازند طبیعی است اما آیا ان روزها می‌خواهد تکرار شود و یا در حال تکرار است ؟؟  این سوالی است که بسیاری از خود می پرسند و به هر پاسخی برسند رفتار آنها در بازار نیز نشان دهنده همین پاسخ است.

به یاد دارید آن زمان از نظر چارتیست ها مقاومت ها هر ۲ ۳ روز یکبار شکسته می شد این  روزها تجارت  ۱ هفته است  درگیر با  ۴۰۰ است این  فرق این دوران با آن دوران کذایی است  .

ببینید در این چند روز به برخی از همین شباهت ها و اختلاف ها می پردازیم .چند اختلاف عمده با این شرایط فعلی و شرایط قبل این است که در شرایط فعلی بازار بسیار حساب شده منفعل با صبر و تحمل گام بر می‌دارد گام های بازار آهسته و همراه با حجم بالاست بعد از چند روز مثبت شدن بازار انرژی جمع شده را تا حدودی تخلیه می‌کند و در یک مسیر استراحت قرار گرفته و دوباره بلند میشود این مهم‌ترین اتفاق فعلی است که در این مسیر فعلی داریم پیش میرویم  اما در آن مقطع چهارماه عجیب خبری از این اتفاقات نبود.  نکته دیگر رفتار حقوقی هاست به نظر حقوقی ها اگر عاقل باشند درس های بزرگی از بحران اخیر گرفتند افزایش عرضه آنها به طور مداوم در طول بازار در روز های مثبت و خرید سهم در روزهای منفی به نظر بهترین سیاست است که  می‌تواند منجر به بادوام شدن حرکت فعلی بازار و استحکام قیمت‌های فعلی باشد.

البته در بین تفاوت ها می ‌توان به تغییر ماهیت بنیادی و سیاسی نیز اشاره کرد به طور کلی بازار در شرایط فعلی ریسکهای سیاسی کمتری را پیش رو دارد برخی معتقدند این ریسک ها کم نشده اما شما به بودجه دولت نگاه کنید بالاترین نهاد این مملکت در بالاترین سطح خود پیش ‌بینی توافق سیاسی و  فروش نفت را انجام داده و این یعنی چشم انداز کاهش ریسکهای سیاسی. این اتفاقی بوده که مدتهاست بازار تجربه نکرده و تفاوتی است که در آن مقطع وجود نداشت و امروزه وجود دارد اینکه اثرات آن برای بازار چگونه خواهد بود از دید ما مثبت بوده ولی بسیاری معتقدند منجر به رکود می شود که در مورد این موضوع هنوز اختلاف نظرهای  جدی وجود دارد

یکی دیگر از تفاوت ها این است که ما در مورد شرایط بنیادی خود شرکت ها نیز با تغییراتی مواجه ایم ماه های بیشتری از سال سپری شده سود بیشتری در دل شرکت‌ها وجود دارد فضای بازار پس از اصلاح صورت گرفته منطقی تر و قیمت ها بهتر است گزارشهای مالی قویتر و جریان فروش و سودآوری نیز بهتر از مقاطع قبل بوده . در مجموع  فضای فعلی با مدل قبل متفاوت است ولی شباهت هایی هم  وجود دارد . اما مهم این است بازار به نظر درس های زیادی گرفته ولی انگار هنوز برخی مدل های قدیمی را موفق تر میدانند . اشکالی ندارد ولی بدانید اگر تغییر رفتار ندهیم باردیگر این شمشیر اصلاح خونریزی های زیادی را به پا میکند  ...

مزیت فعلی بازار که ما  را این  روزها خیلی نگران نمیکند این است که این دست  به دست شدن ها بیشتر شده است  ...

نمی‌دانستیم بحث بررسی صنایع بعد از رفع تحریم های احتمالی و آمدن بایدن این مقدار مورد توجه باشد ممکن است ما صنعتی را در ذهن نداشته باشیم و یا از یاد برده باشیم عزیزان می توانند این موضوع را به ما یادآوری کنند امروز بر حسب همین یاداوری سراغ صنعت پیمانکاری یا شرکت‌های قراردادی می رویم یا شرکت های تجهیزات برق و قراردادهای این حوزه به طور کلی در کشور صنعت پیمانکاری اگر مرتبط با بخش پتروشیمی نباشد عمدتا وابسته به بودجه دولت است  و هر چه بودجه عمرانی بیشتر ، درآمد این شرکت ها بیشتر خواهد بود و قطعاً بعد از رفع تحریم ها با توجه به افزایش درآمدهای نفتی می‌توان بهبود وضعیت عملکرد این شرکت ها نیز امیدوار بود چه شرکت های حوزه عمران و چه برق در واقع نقدینگی خون اصلی این صنعت است وگرنه پروژه بسیار و کار زیاد است به خصوص کار نکرده در کشور...  اما در حوزه شرکت های پیمانکاری نفتی و پتروشیمی به نظر شرایط باید بتواند بهتر باشد چرا که اگر شرکت های پیمانکاری خارجی وارد شوند می توان کار بیشتری را برای این شرکت‌ها متصور بود از همین رو معتقدیم وضعیت درآمدی و سودآوری شرکت های پیمانکاری اندکی بهتر از سالهای قبل بوده و با ثبات و آرامش اقتصادی بهبود خواهد داشت.

(0) نظر

بوعلی بزودی عرضه اولیه خواهد شد

آخرین خبر از وضعیت عرضه اولیه بوعلی توسط جعفر ربیعی مدیر عامل هلدینگ خلیج فارس:


🔵⚫️🔴👈 #بوعلی بزودی عرضه اولیه خواهد شد / اروند و بندر امام در مراحل بعدی عرضه اولیه خواهند شد


🔷👈مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس از عرضه بوعلی طی روزهای آینده خبر داد. با اشاره به اینکه سه شرکت «بوعلی»، «اروند» و «بندر امام» آماده ورود به بورس هستند، گفت: قیمت‌گذاری «بوعلی» انجام شده و در بورس پذیرش و نماد آن درج شده و اکنون منتظر عرضه از سوی بورس هستیم که به‌زودی تا دو هفته آینده این عرضه صورت خواهد پذیرفت.


🔷👈وی با اشاره به اینکه در مرحله اول ۱۲ درصد از سهام «بوعلی» برای عموم عرضه می‌شود و ۳ درصد از این سهام هم به صندوق‌های سرمایه‌گذاری تعلق می‌گیرد، افزود: در نظر داریم در صورت شرایط مناسب بازار ۳ درصد دیگر را هم ظرف دو ماه بعد از عرضه اولیه عرضه کنیم.


🔷👈وی «بوعلی» را از شرکت‌های بزرگ پتروشیمی دانست که حدود یک‌چهارم پتروشیمی نوری دانست. ربیعی با اشاره به اینکه «اروند» نیز پذیرش شده و به احتمال زیاد طی همین هفته قیمت عرضه آن در هلدینگ تصویب می‌شود، ادامه داد: به‌فاصله دو تا سه‌هفته بعد از بوعلی ۱۲ درصد از سهام اروند نیز عرضه خواهد شد. به گفته وی، پتروشیمی اروند غول پی‌وی‌سی کشور و منطقه است.

(0) نظر
X