automn

بورس پرس

automnRight
social
#

بورس پرس

خودرو

#خودرو در 49300 میلیارد ریال فروش در دی داشته است و 42 هزار دستگاه  فروخته است  

سهم در اذر با  فروش 66339 میلیارد ریالی یک رکورد خوب را  ثبت کرد 

سهمی که  در ابان شبیه ماه قبل بود و 37723 میلیارد ریال فروش داشت  

 در مهر اندکی از شهریور کمتر بود و 37289 میلیارد ریال فروش کرد 

322028 میلیارد ریال فروش 10 ماهه بوده که بخش عمده ای از ان در 3 ماهه اخیر است

(0) نظر

بورس تهران بدون اعلام دلیل بخشی از سهام دو شرکت را باطل کرد

🔴 بورس تهران بدون اعلام دلیل بخشی از سهام دو شرکت را باطل کرد


⬅️ بورس تهران بر خلاف روال گذشته و بدون اعلام دلیل ، بخشی از داد و ستد سهام دو شرکت گروه بهمن و کارت اعتباری ایران کیش را تایید نکرد .


🔹 در حالی که طی روزها و هفته های اخیر ، تعداد ابطالی ها و عدم تایید سهام شرکت های بورسی و فرابورسی افزایش یافته که امروز هم بورس تهران بخشی از معاملات سهام دو شرکت گروه بهمن و کارت اعتباری ایران کیش را بدون اعلام دلیل تایید نکرد و هیچ توضیحی در مورد تعداد سهام ابطالی و علت این تصمیم نداد .


🔹 براساس این گزارش، ابطال سهام شرکت ها ، بعد از پایان معاملات روزانه انجام و اعلام می شد اما این دو شرکت در میانه معاملات امروز با ابطال بخشی از سهام روبرو شده اند .


🔹 در این میان ، سهام "خبهمن و رکیش" امروز با کاهش 5 درصدی قیمت و فشار عرضه مواجه شده اند و تاکنون بیش از 22.3 و 5.4 میلیون سهم گروه بهمن و کارت اعتباری ایران کیش با قیمت های 2300 و 2340 تومان داد و ستد شده است.

(0) نظر

سه شنبه 1399/11/07

◽️سه شنبه 1399/11/07


🔵 پر حجم ترین صف های خرید بازار در پیش گشایش

شپنا: 260 میلیون

سپیدار:‌190 میلیون

شبریز: 80 میلیون

غگیلا: 50 میلیون

فوکا: 47 میلیون

ومعادن: 44 میلیون

رافزا: 33 میلیون


🔴 پر حجم ترین صف های فروش بازار در پیش گشایش

آسیا: 67 میلیون

حریل: 36 میلیون

وتوصا:‌34 میلیون

ثفارس: 32 میلیون

کسرام: 29 میلیون

سفاسی:‌24 میلیون

ثبهساز: 22 میلیون

(0) نظر

فلزی‌ها چگونه آغاز کردند؟

📌 فلزی‌ها چگونه آغاز کردند؟ 


⬅️ #فولاد با افزایش مثبت 1 درصدی با قیمت 1193 تومان و #فملی با قیمت 1134 تومان و رشد 1 درصدی آغاز به کار کردند. 


⬅️ اما #ذوب با افت بیش از 2.5 درصدی و قیمت 476 تومان معاملات امروز خود را شروع کرد.

(0) نظر

دوئل ناتمام دولت و مجلس

دوئل ناتمام دولت و مجلس

این موضوع در حالی است که پیش تر نیز مجادلات درخصوص دلار بودجه‌ای و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ادامه داشته است. روز گذشته، محمد باقر قالیباف عنوان کرده بود که مجلس عزم لازم برای حذف دلار ترجیحی را داشته و به دنبال این است که ما‌به‌التفاوت این منابع را به شکل یارانه مستقیم به مردم تخصیص دهد. در سوی دیگر، دولت عنوان می‌کند که حذف دلار ۴۲۰۰ باعث افزایش نرخ تسعیر بودجه خواهد شد. در نتیجه مجلس باید قبول کند که میانگین نرخ ارز در بودجه نسبت به لایحه بیشتر خواهد شد. در این خصوص روحانی، اصلاحات صورت گرفته در بودجه را یک ضرب و تقسیم عادی عنوان کرده بود که هر کسی می‌تواند این اصلاحات عددی را انجام دهد. به نظر می‌رسد که چالش بعدی دولت و مجلس، بر سر ارز دارو باشد. مسوولان دولتی تاکید کردند که حذف دلار ۴۲۰۰ از دارو باعث افزایش قیمت می‌شود و این موضوع باعث آسیب رساندن به مصرف‌کنندگان خواهد شد. نمایندگان مجلس نیز تداوم این سیاست را مناسب نمی‌دانند و معتقدند که اعطای دلار ارزان باعث توزیع رانت و افزایش قاچاق دارو خواهد شد. در نتیجه نمی‌توان این رویه را در سال آینده ادامه داد. اگرچه نکته نمایندگان مجلس درباره تاریخ انقضای دلار ۴۲۰۰ در سال ۱۴۰۰، از نظر کارشناسی درست محسوب می‌شود، اما باید یک مکانیزم مشخص برای بازتوزیع این منابع ایجاد کرد. در غیر این صورت انتشار این خبر تنها باعث تداوم چالش‌ها می‌شود. نکته دیگر اینکه بسیاری از معامله‌گران دارو معتقدند که تخصیص ارز نیمایی به شکل مناسب، گزینه بهتری از توزیع دلار ۴۲۰۰ است زیرا مطمئنا برای دریافت دلار ارزان قیمت صف طولانی وجود دارد و امکان تخصیص به تمام داروها وجود ندارد. بنابراین حتی رهایی از دلار ۴۲۰۰ می‌تواند باعث روانسازی نقل و انتقال دارو شود.

(0) نظر

دلار دارویی حذف می‌شود

دلار دارویی حذف می‌شود

در هفته‌های گذشته صحبت‌های بسیاری درخصوص تخصیص یا عدم تخصیص حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی مطرح شده است. روز گذشته «دنیای‌اقتصاد» گزارشی با عنوان «دوئل دلاری در میدان بودجه» به این ماجرا پرداخت. در این باره دیدگاه دولت این است که در حال حاضر نمی‌توان این ارز ترجیحی را حذف کرد. از سوی دیگر نمایندگان مجلس بر این باورند که برای حذف دلار ۴۲۰۰ باید شرایطی در نظر گرفته شود. با توجه به اظهارنظرهای اخیر مسوولان به نظر می‌رسد که دولت و مجلس درخصوص حذف ارز دارو هنوز به جمع‌بندی مشخصی نرسیده‌اند. در تازه‌ترین اظهارنظر، جواد نیک‌بین، عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی بیان کرده در بخش دارو بیش از ۶۰ درصد دارویی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور ‌شده، قاچاق می‌شود. او بیان کرد که ارز ۴۲۰۰ تومانی با هدف کاهش قیمت کالاهای اساسی به نهاده‌های دامی، دارو و برخی کالاهای مصرفی مردم پرداخت می‌شد. با وجود تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاهای اساسی، متاسفانه شاهد تورم ۷۰ تا ۹۰ درصدی در کالاهای مشمول این ارز بوده‌ایم. تنها راهکار مقابله با نوسانات ارزی، دلالی‌ها، رانت خواری‌ها و ویژه خواری ها، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی است و باید به سمت ارز تک نرخی حرکت کنیم. مابه التفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی با نیما باید مستقیم و به‌صورت نقدی به مردم پرداخت شود. در بخش دارو هم باید ارز ۴۲۰۰ تومانی آن حذف شود و منابع مالی حاصل از آن از طریق بیمه‌های خدمات درمانی به مردم پرداخت شود. تصمیم کمیسیون تلفیق درخصوص حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی پسندیده است. امیدواریم دولت نیز همراهی کند.


دلار دارویی حذف نمی‌شود

در ادامه روز گذشته اظهار نظر دومی از سوی یکی دیگر از اعضای کمیسیون تلفیق بودجه مطرح شده است. علی اصغر باقرزاده، عضو کمیسیون تلفیق مجلس در رابطه با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو بیان کرد که ارز مذکور برای دارو در سال آینده حذف نمی‌‌شود و در جلسه‌ای که در همین راستا تشکیل شد؛ مصوب شد که ۵/ ۲ میلیارد دلار ارز به دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یابد که این ارز از طریق بانک مرکزی تخصیص خواهد یافت.


دو راهی حذف یا ادامه

در حال حاضر عزم مجلس برای حذف ارز ترجیحی است. در این بین ۲ اظهارنظر در مورد نحوه تخصیص این ارز وجود دارد. از سویی برخی کارشناسان معتقدند باید این ارز همانند گذشته ادامه یابد و از سوی دیگر برخی دیگر از کارشناسان بر این باورند تخصیص ارز ۴۲۰۰ نباید به‌صورت مستقیم صورت بگیرد. برخی از اعضای کمیسیون تلفیق مجلس در مورد حذف این سیاست موافق هستند ولی برخی دیگر معتقدند ارز مذکور برای دارو در سال ۱۴۰۰ حذف نخواهد شد. در این مورد که تخصیص دلار ارزان به هرکالایی سبب ایجاد رانت می‌شود شکی نیست اما نکته قابل توجه این است که تاکید بیشتر نمایندگان مجلس در بخش سلبی است و هیچ‌کدام از نمایندگان در ارتباط با بخش ایجابی موضوع اظهارنظری نکرده‌اند. در این خصوص باید تاکید شود که اگر قرار به حذف سیاست مذکور است مکانیزم جایگزین برای حمایت‌های افرادی که داروی ارزان دریافت می‌کردند طراحی شود و این رویه بتواند مثل گذشته تداوم یابد به نحوی که پرداختی‌های مرتبط با قیمت دارو برای این گروه کاهش یابد. به این منظور لازم است خانوارهایی که به‌صورت دائمی از داروها استفاده می‌کردند شناسایی شده و مابه التفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی و ارز نیمایی در اختیارشان قرار گیرد. در حال حاضر ۲ تا ۳ میلیارد دلار ارز به دارو تخصیص داده می‌شود که اگر مابه‌التفاوت این دو را با نرخ نیمایی حدود ۱۸ هزار تومان در نظر بگیریم؛ رقمی در حدود ۴۵ هزار میلیارد تومان منابع حاصل می‌شود که باید مکانیزم مشخصی درخصوص بازتوزیع منابع در این خصوص اتخاذ شود. بدون داشتن راهکار جانشین نمی‌توان عنوان کرد که این ارز ترجیحی از بخش دارو حذف شود. به عبارت دیگر نخست باید در این مورد راهکار جایگزین تعریف شود، در مرحله بعد این راهکار در بوته آزمایش قرار گیرد. اگر راهکار مورد نظر موفقیت‌آمیز بود در انتها می‌توان بیان کرد که سیاست حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌تواند موثر باشد.













(0) نظر

نقش پالایشگاه ستاره خلیج فارس در ارزآوری و کنترل نرخ ارز

نقش پالایشگاه ستاره خلیج فارس در ارزآوری و کنترل نرخ ارز


علیرضا صادق آبادی معاون وزیر نفت:

 🔹ایران در سال ۹۶ حدود ۱۷ میلیون لیتر بنزین در روز واردات داشت و اگر اقدامی برای خودکفایی انجام نمی شد، ‌در سال ۹۸ واردات به ۴۰ میلیون لیتر در روز می رسید.

🔹با بهره برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس، ایران در سال ۹۷ از واردات بنزین بی نیاز شد و در شهریور سال ۹۸ به عنوان صادرکننده بنزین به کشورهای همسایه مطرح شدیم.

🔹اکنون پالایش و پخش بزرگترین تولید کننده و صادرکننده بنزین خاورمیانه است و بنزین خود را به افغانستان، پاکستان، ارمنستان، جمهوری آذربایجان و اقلیم کردستان عراق به طور مستقیم صادر می کند.

🔹اکنون از لحاظ کیفیت بنزینی که در کشور توزیع می شود و صادر می کنیم جزو بهترین بنزین هایی است که در منطقه تولید می‌شود.

🔹ما عرضه ها را از طریق بورس انرژی انجام دادیم و اکنون در این زمینه بیش از شرکت ۱۲۰ فعالیت می کنند. این در حالی است که اگر بستر بورس انرژی وجود نداشت، این تعداد شرکت فعالیت نمی کردند و این حجم از فروش در کشورهای همسایه اتفاق نمی افتاد.

(0) نظر

آمادگی عرضه اولیه یا‌ انتشار اوراق ۳۷۵ شرکت در بورس

آمادگی عرضه اولیه یا‌ انتشار اوراق ۳۷۵ شرکت در بورس / مجوز پذیرش ۸۰ شرکت


🔹معاون وزیر صنعت از آمادگی ۳۷۵ شرکت صنعتی و معدنی برای تا‌مین مالی از طریق عرضه اولیه یا‌ انتشار اوراق خبر داد و گفت: تا‌کنون تا‌ییدیه هیا‌ت پذیرش و مجوز سازمان بورس برای ۸۰ شرکت صادر شده است.


🔸سعید زرندی از اعلام آمادگی ۳۷۵ شرکت صنعتی و معدنی برای تا‌مین مالی از طریق حضور در بازار سرمایه یا‌ انتشار اوراق خبر داد و گفت : این اقدامات در راستای تقویت و تعمیق بازار اولیه در بازار سرمایه انجام شده که منابع و نقدینگی جامعه را به سمت بخش حقیقی اقتصاد و تولید سوق می‌دهد و می‌تواند باعث ثبات و رونق بازار ثانویه نیز باشد.


🔹وی ادامه داد: با حمایت و برنامه‌ریزی وزارت صنعت تا‌کنون ۸۰ شرکت تا‌ییدیه هیا‌ت پذیرش و مجوز سازمان بورس را برای تا‌مین مالی در بازار سرمایه از طریق عرضه سهام یا‌ انتشار اوراق بدهی دریا‌فت کردند.


🔸زرندی با اشاره به نگاه ویژه وزارت صنعت برای استفاده از روش‌های نوین تا‌مین مالی و استفاده از ظرفیت‌های مختلف برای تا‌مین مالی شرکت های تولیدی و صنعتی عنوان کرد: ۲۰۰ شرکت نیز تا‌کنون قراردادها را با نهادهای تا‌مین مالی برای استفاده از این روش‌ها امضا کردند.

(0) نظر

مارکت ایمپکت در آستانه اجرایی شدن

مهم فوری

 خبر خوب و مهم برای بازار :

مارکت ایمپکت در آستانه اجرایی شدن


طبق شنیده های همفکران ، دیروز در جلسه هیئت مدیره شرکت بورس موضوع مارکت ایمپکت با تغییر و اصلاح بهینه به تصویب رسید و به سازمان بورس ارجاع شد.

به محض تایید و تصویب در سازمان بورس مارکت ایمپکت طی روزهای آتی اجرایی خواهد شد.

این موضوع می تواند در کنترل عرضه های غیر منطقی حقوقی ها در بازار بسیار موثر باشد و خبر بسیار خوبی برای بازار است.

به گزارش همفکران پیش از این نیز معاون شرکت بورس از بررسی این طرح برای جلوگیری از تخلفات حقوقی ها خبر داده بود.

محمود گودرزی روز سوم بهمن ماه در گفت و گو با سنا اعلام کرده بود: حدود دو ماه گذشته با همکاری بازار و معاونت توسعه بورس تهران، طرحی تحت عنوان مارکت ایمپکت یا اثر بازار مطرح شد که هیئت مدیره بورس تهران هم با کلیات طرح موافقت کرده است.

به گفته وی مارکت ایمپکت به دنبال این است که حد نصابی را برای هر نماد تعیین کند و بر اساس تاریخچه هر سهم، اجازه ندهد که خریداران و فروشندگان بالاتر از حد نصاب مشخصی معامله کنند. به عنوان مثال اگر حد نصاب سهام یک شرکت 15 میلیون سهم باشد، مفهوم آن این است که هر شخصی بخواهد بالاتر از 15 میلیون سهم معامله کند باید در بازار بلوک یا بازار دارک معاملات خود را انجام دهد.

فرض کنید که یک سهامدار می خواهد 30 الی 40 میلیون سهم بفروشد، اگر حد نصاب نرمال سهم 3 میلیون باشد ، سهامدار عمده فقط می تواند 3 میلیون سهم بفروشد و مابقی آن راهم می تواند در بازار بلوکی معامله کند.

این طرح سابقه جهانی دارد و کاری نیست که که بورس تهران آنرا ابداع کرده باشد، در دنیا بیش از 30 الی 40 درصد از معاملات دارک انجام می شود و این حد نصاب ها هم در بورس های معبتر دنیا وجود دارد.

گرچه هیچ طرحی کاملا بدون عیب و نقص نیست اما این طرح بسیار مفید است و به نظر می رسد که می تواند به روند معاملاتی سهام کمک کند تا تحت تاثیر معاملات بزرگان بازار قرار نگیرد و حدود 5 تا 10 درصد از معاملات بازار به بازار بلوک منتقل می شود که جزییات آن از طریق منابع رسمی بعد از تصویب در سازمان بورس ، اعلام خواهد شد

(0) نظر

#شبندر

#شبندر

پیشرفت ۴۰ درصدی طراحی پایه طرح بهبود کیفیت پالایشگاه بندرعباس

هاشم نامور، مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس گفت: 

🔹طراحی پایه و بنیادین پروژه ارتقای کیفیت محصولات سنگین شرکت پالایش نفت بندرعباس به پیشرفت ۴۰ درصدی رسید.

🔹با بهره‌برداری از این پروژه افزون بر اینکه مقدار نفت کوره تولیدی به کمتر از ۱۰ درصد خوراک پالایشگاه می‌رسد، مقدار گوگرد آن نیز حداکثر به یک درصد وزنی کاهش می‌یابد.

(0) نظر

مهم و فوری برای فولادسازان

مهم و فوری برای فولادسازان


دستور معاون اول رئیس جمهور برای بازنگری و اصلاح شیوه‌نامه تنظیم بازار فولاد/ جهانگیری: هیچ علامت منفی به بورس داده نشود 


اسحاق جهانگیری دستور بازنگری و اصلاح شیوه‌نامه تنظیم بازار فولاد، موسوم به شیوه‌نامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره فولاد را صادر کرد. وی در دستور خود خطاب به دکتر نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور نوشته است که به‌گونه‌ای در اصلاح شیوه‌نامه تنظیم بازار فولاد اقدام شود که «هیچ علامت منفی به بورس داده نشود»

(0) نظر
X