automn

بورس پرس

automnRight
social
#

بورس پرس

آمریکا ابتدا باید تحریم‌ها را رفع کند تا بتواند دوباره به برجام برگردد

کمال خرازی: آمریکا ابتدا باید تحریم‌ها را رفع کند تا بتواند دوباره به برجام برگردد


🔹رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت:‌آمریکا قبل از اینکه بخواهد به برجام برگردد باید تمام تحریم‌هایی که بعد از امضای برجام در قالب دستورات اجرایی رئیس‌جمهور وضع شده، اعم از هسته‌ای و یا برچسب‌های تروریسم و حقوق بشر را بردارد.

(0) نظر

مشتریان نفتی ایران پس از تحریم بازمی‌گردند؟

مشتریان نفتی ایران پس از تحریم بازمی‌گردند؟


‌📌مشتریان نفتی ایران با برداشته شدن تحریم‌های نفتی، بازمی‌گردند؟‌ فریدون فشارکی، مدیرعامل موسسه بین‌المللی مشاوره بازار نفت FGE معتقد است که گروه بازاریابی شرکت ملی نفت ایران افراد بسیار قابلی هستند و در بازار نفت نیز بسیار اعتبار دارند. بنابراین آنها خواهند توانست مشتریان خود را بازیابند. 


📍او مشتریان پر و پاقرص ایران را چنین برمی‌شمرد: «هند، چین، ژاپن، کره جنوبی، تایلند، تایوان و بسیاری دیگر از جمله مشتریان پر و پاقرص ایران محسوب می‌شوند که اگر تحریم‌های نفت ایران برداشته شود، قطعا از ایران نفت خواهند خرید.

(0) نظر

گزارش بازارامروزچهارشنبه 24 دی 99 باخته و برنده مون هیچ !

گزارش بازارامروزچهارشنبه 24 دی 99

باخته و برنده مون هیچ !


بازار امروز را در حالی آغاز کردیم که تلاش ها برای جمع و جور شدن بازار امروز بیش از هر روز دیگر به چشم می امد  قیمت ها هم  به جایی رسیده که فشار فروش کنترل شده تر است ولی هنوز هم  فروشنده در بازار هست . امروز البته  فکر میکنیم اگر اظهارات  عجیب و غیر تحلیلی از سوی رئیس جمهور بیان نمیشد  بازار گارد  بهتری را داشت  . برای بازاری که نزده میرقصد . بازار شبیه این تازه عروس هایی بوده که بعد از یک دعوای اساسی و جر وبحث و گریه تازه داشت کمی ارام میشد که  یکی دیگر با  یک تکه و یک حرف اتش دعوا  را  بالا کشید  و دوباره بغض او ترکید ...


البته  بی پولی در بازار برای خود هزار بهانه می تراشد . دفعات  قبل هم  سیاسیون از این دست  اظهار نظرها  زیاد  داشتند ولی وقتی بازار دنبال بهانه  باشد این را دستاویزی برای فشار فروش قرار میدهد  . این که اصلا دلار میتواند 15 شود  یا خیر یک  بحث دیگر است ولی این که  بازار این  طور ناگهانی واکنش نشان میدهد عجیب بود  . ببنید همین امروز بود که خبری منتشر شد  که آخرین تغییرات بودجه ۱۴۰۰ در کمیسیون تلفیق نشان می‌دهد، هرچند کل منابع۳۰۰ هزار میلیارد تومان رشد خواهد کرد،‌ اما درآمد ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی از تسعیر ارز با دلار ۱۷۵۰۰ تومانی به جدول تبصره ۱۴ خواهد رفت. البته تا  به امروز گذر زمان همه چیز را نشان داده ولی به هر حال  این گذر زمان شاید چشمای او را اذیت نمیکند ولی پدر ما را در میاورد !  جالب است  خیلی جالب است  بازار ارز اصلا  به این حرف ها  واکنشی نشان نداد و دلار فقط کمی افت کرد .


بازار فراز و فرود های زیادی را تجربه کرده  به خصوص در سال 99 که  تقریبا همیشه یا در فراز بوده و یا در فرود ولی به هر حال  باید این  را در نظر بگیریم که بازاری هم کم پول و بی پول می شود از زمین و زمان میترسد  .


کار بازار کمی سخت تر شده است جدال بی اعتمادی و ترس و چارتیست های بدبین با بازار جدال نابرابری است و از سوی دیگر جریان پول تضعیف شده هم گوشه ای نشسته و نظاره گر است .این جریان پول ضعیف شده نمی تواند حریف این همه عامل منفی در بازار باشد.شاید تنها امیدمان این است با گزارش ها باید کار بازار بیشتر تکیه بر حفظ شرایط فعلی بدون افت قیمت و سپس ایجاد اخبار مثبت و برطرف شدن حس ترس باشد بخشی از این اتفاقات می‌تواند با بهبود نسبی گزارش‌های مالی و شرایط فعلی به دست آید اما عمده این تصمیمات به کلیت بازار باز میگردد بسیاری معتقدند برطرف شدن ابهامات ارزی با اولین اظهار نظر های دولت بایدن تا حدودی روشن خواهد شد و بازار می تواند تصمیم گیری درست تری را داشته باشد اما دقت کنید همین حالا نیز بسیاری از قیمت ها انقدر زمین خورده اند که دلار افت پیدا کرده را نیز در خود لحاظ کرده اند ...

ولی در کل امروز روز سختی بود که بهانه بریده شدن سر بازار صحبت های روحانی و دلار بود ...


یکی از اتفاقاتی که در سال ۱۴۰۰ می‌تواند بازار را با شرایط خاصی مواجه سازد وحتی بسیاری معتقدند پاشنه اشیل فعلی بازار بوده نرخ ارز است که احساس می‌کنیم در نرخ ارز باید نیم نگاهی نیز به تحولات بودجه داشته باشیم مدت ها بود میخواستم بودجه را بررسی کنیم اما فضای بازار اجازه نمی داد امروز بررسی بیشتری از بودجه داریم چرا که بحث دلار با صحبت های رییس جمهور داغ است

دیروز در جلسه در جمع برخی مدیران که دستی در آتش بازار داشتند برخی معتقد بودند این به در و دیوار خوردن بازار و سردرگمی بسیاری از سهامداران ناشی از بلاتکلیفی در بودجه و نبود چشم‌انداز و ابهام وجود ابهام در نرخ ارز است و اگر بودجه تا حدودی خطش مشخص شود بازار هم می‌تواند تصمیمات قوی‌تری بگیرد هرچند به این موضوع خیلی اعتقاد نداریم که بودجه و بلاتکلیفی آن عاملی برای اثرگذاری در بازار است اما معتقدیم نرخ ارز عامل بسیار مهمی برای بازار می تواند باشد در مورد بودجه و اثرات آن در بازا به نظر سه موضوع را در بازار خواهیم داشت ۱ اینکه دولت در بودجه بخشی از درآمدهای خود را روی تکیه بر جریان فروش‌سهام گذاشته است این دو ترس و یک امیدواری را در بازار رقم میزند اول امیدواری را بگوییم و البته تاکید می‌کنیم به نظربا این شرایط که میبینیم امید واهی است برخی اینطور استدلال می کند که دولت برای فروش سهام این بازار را جذاب خواهد کرد حقیقت امر در بنیاد و قیافه تصمیمات دولت چنین چیزی نمی بینیم شاید درحرف همراه بازار باشند ولی در عمل چنین چیزی دیده نمی شود نمونه آن تصمیمات عجیب صنعت فولاد و موارد دیگر میباشد اما دو ترس جدی یکی از کسب درآمد از فروش سهام است که با عرضه های بسیار خاص خرد و کلان و رد دیون می‌تواند نظم بازار را بر هم بریزد که نمونه آن را در روزهای قبل شاهد بودیم و بحث دیگر حجم بالای اوراق است که ممکن است فشار نرخ سود را در بازار ایجاد کرده و کمی فضا را متفاوت سازند این دو ترس بازار و فعالین بازار از بودجه به نظر کاملاً منطقی است.البته از نماینده ها هم باید ترسید که انها نیز بدون توجه به شرایط در حال زخم زدن به این تن نحیف هستند


اما مهمترین داستان به موضوع سوم و بحث نرخ ارز باز میگردد ببینید با بودجه مواجه ایم که طی این سال‌ها در آمد نفت عدد نسبتاً ثابتی و یا حتی کاهشی بوده اما هزینه ها روز به روز در حال افزایش است در نظر بگیرید همسان سازی حقوق،جذب های وزارت بهداشت.بودجه‌های عمرانی انباشت شده و موارد دیگر چه فشاری را به بودجه آورده است و هزینه ها را به شکل جدی افزایش داده و تازه تورم سالهای قبل دارد کم کن در بودجه خود را نشان می دهد اما از آن سو درآمدهای دولت که از محل نفت می باشد خیلی درآمد افزایشی و صعودی نبوده ما ثبات نسبی در قیمت نفت را داریم و حجم صادرات ما نیز به عقیده بسیاری به زحمت به ۱.۸ میلیون بشکه برسد .کار سختی داریم و دقیقا همین جا باید نرخ تعادلی ارز را پیدا کرد امروز تسنیم بیان می کرد که نرخ تعادلی ارز حدود ۱۷ هزار تومان است به نظر نرخ منطقی برای نرخ ارز در بودجه دیده شده و فعالین بازار هم باید توجه داشته باشند که با فرض خوشبینانه فروش نفت و موارد دیگر بازهم کسری بودجه داریم و این نرخ ممکن است بالاتر باشد دو رابطه همیشه بین نرخ دلار و بودجه و نرخ دلار نیمایی و آزاد برقرار بوده نتیجه گیری این که عزیزان فعال در بازار فرض کنند نرخ دلار حوالی ۲۲ برای پایان سال ۱۴۰۰ باشد در حالتی بسیار خوشبینانه که همه چیز گل و بلبل باشد خیلی تغییر عجیبی در نرخ نخواهیم داشت و با فرض اینکه همین فروشها برای سال ۱۴۰۰ بتوانند تکرار شود صوت های جالبی به دست می آید آن چیزی که بازار به آن نیاز دارد ، تحلیل از چشم انداز آتی است تا از این نوسان گیری ها فرار کند به نظر نگرانی از بودجه نمی توان داشت احتمالاً شرایط می‌تواند بعد از تصویب بودجه و بررسی آن روشن تر و شفاف تر گردد و با اولین صحبت های بایدن نیز مسیر مشخص میشود


بگذریم و وتاه کنیم  در این اخر هفته  بهتر است خبرها را دنبال کنیم گزارش های کدال و در مجموع اتفاقات  مهم بازارهای جهانی تا در روز شنبه نصف و نیمه  شرایط خوبی را  شاهد  باشیم  . ای کاش میشد  شنبه تعطیل باشد تا  زمان  بیشتری بخریم و زمین بیشتری را حفظ کنیم.
















(0) نظر

اگر منافع عده‌ای بگذارد، حل مشکل صنعت خودرو ساده است

دکتر حسین دهقان:

اگر منافع عده‌ای بگذارد، حل مشکل صنعت خودرو ساده است


🔹مشکل اصلی صنعت خودرو تکنولوژی نیست بلکه ناکارآمدی و اتکای بیش از اندازه به رانت‌های دولتی است. تصمیمات اشتباه در صنعت خودرو ناشی از فشار سرمایه‌گذاران بر سیاست‌گذاری برای دریافت رانت و کم اطلاعی سیاست‌گذار است.


🔹اگر منافع عده‌ای بگذارد، حل مشکل صنعت خودرو ساده است. نخست اینکه علاوه بر ۲خودروساز اصلی به سایرین هم مجال رقابت داده شود و دیگر اینکه دولت‌ها در قیمت‌گذاری دخالت نکنند.

(0) نظر

سازمان بورس و مجلس برای حل مشکلات بازار سرمایه همکاری می‌کنند 

🔴سازمان بورس و مجلس برای حل مشکلات بازار سرمایه همکاری می‌کنند 


⬅️ محسن علیزاده، عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس،با اشاره به نشست اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس با مدیران بازار سرمایه  گفت: 


🔹 این جلسه با هدف ارائه راهکار مناسب برای بهبود و حل مشکلات بورس تشکیل و مقرر شد از حضور آنها در کمیته تخصصی بازار سرمایه بهره برده و مسائل دنبال تا در نهایت نقطه نظرات مثبت برای بهبود بازار به شورای عالی بورس ارائه شود.


🔹 پیشنهادات مطرح شده برای حل بحران بورس در راستای تهیه گزارش نظارتی ماده 45 کمیسیون اقتصادی است که در حال تدوین توسط کمیسیون است و تلاش می شود حداکثر کمک به وضعیت بازارسرمایه شود. بخشی از مشکلات بورس به دلیل عدم فرهنگ سازی و عدم قرار دادن دانش بورسی در اختیار سهامداران است.


🔹 براین اساس تأکید و مقرر شد سازمان بورس با همکاری از طریق انعقاد قرارداد با سازمان صدا و سیما، فرهنگ سازی و آموزش بورس را دنبال کند. کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در حال بررسی موضوع ارتقای سواد مالی است تا آموزش های لازم در تمام رشته ها داده شود.


🔹 کمیسیون اقتصادی در این جلسه تمام نقطه نظرات بخصوص گلایه سهامداران را منعکس کرد و مقرر شد مسئولان بازار سرمایه نیز با اهتمام بیشتری موارد را دنبال کنند تا در نهایت خطاها به حداقل رسیده و مردم کمتر دچار خسارت شوند و زمینه تقویت بازار فراهم شود.

(0) نظر

تکذیب تعیین کف و سقف نرخ فولاد در طرح تصویب شده مجلس

تکذیب تعیین کف و سقف نرخ فولاد در طرح تصویب شده مجلسحجت اله فیروزی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس:طرحی که در شبکه های مجازی به عنوان طرح تصویب شده در مجلس در خصوص تعیین عوارض صادراتی فولادسازان و تعیین کف و سقف قیمت عرضه در بورس ، رد و بدل می شود ، آن چیزی نیست که کلیات آن دیروز در صحن علنی خانه ملت مطرح و تصویب شده است. شاکله طرح کمیسیون این گونه نیست. حتی به لحاظ ظاهری هم متن ارسالی با طرح کمیسیون متفاوت است. در صفحه اول طرح اصطلاحات و تعاریف است و صفحه دوم روند اجرایی و ترکیب کمیته پایش و شرح وظایف آن . اصلا در طرح کمیسیون وارد مقوله کف و سقف قیمت گذاری فولاد نشده و فقط کلیاتی را تصویب کردیم.طرح کمیسیون ۵ ماده دارد که در ماده اول توضیح داده ایم که سامانه جامع ، انبار و ...چیست و توضیح اصطلاحات است، بخشی شیوه اجرایی است که الزامات است و اشاره کردیم که تمام زنجیره فولاد در بورس کالا عرضه شود.

(0) نظر

روند معاملات در دقایق پایانی در 24 دی

📌روند معاملات در دقایق پایانی 


⬅️شاخص کل با ریزش حدود 40 هزار واحدی به 1 میلیون و 261 هزار واحد رسیده است.


⬅️ مجموع ارزش معاملات به حدود 15 هزار میلیارد تومان رسیده است.


⬅️ خودرو، فلزات اساسی و محصولات شیمیایی به ترتیب با ارزش معاملات 826 میلیارد تومان، 672 میلیارد تومان و 615 میلیارد تومان برترین صنایع امروز هستند که بیشترین حجم معامله را داشته‌اند.

(0) نظر

خبرهای خوب « فملی»

خبرهای خوب « فملی» : از تولید 280 هزار تن کاتد تا افزایش دو میلیارد دلاری درآمد


✅مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: تا به امروز 220هزار تن کاتد تولید شده و تا پایان سال به 280هزار تن کاتد مس خواهیم رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 12درصد جلوتر هستیم.


✅ دکتر اردشیر سعدمحمدی با اشاره به اینکه شرکت ملی مس ایران برنامه دو میلیارد و 480 میلیون یورو به‌علاوه 30هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری جدید را شروع کرد، گفت:این میزان سرمایه‌گذاری موجب درآمد دو میلیارد دلاری شرکت مس می شود، همچنین تا پنج‌سال آینده این ظرفیت را به 4.5 میلیارد دلار می‌رسانیم و رشد 2.5 برابری برای شرکت مس اتفاق می‌افتد.


✅با انجام پروژه‌های جدید مس، میزان ظرفیت کنسانتره به دو میلیون و 500هزار تن افزایش می‌یابد،استان‌های یزد‌، اردبیل، آذربایجان غربی و محدوده‌ای از سیستان و بلوچستان، استان‌های جدید ما هستند که در آینده به تولیدات مس اضافه خواهند کرد.


✅سال آینده سه کارخانه جدید کنسانتره در کرمان شامل درآلو، دره‌زار و معدن 72هزارتنی حاصل از سرباره‌های مس افتتاح می شود.

(0) نظر

همکاری سازمان بورس و مجلس برای حل مشکلات بازار سرمایه

همکاری سازمان بورس و مجلس برای حل مشکلات بازار سرمایه / تدوین پیشنهادات


🔹عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس از همکاری مشترک سازمان بورس و کمیسیون اقتصادی مجلس برای حل مشکلات بازار سرمایه خبر داد.


🔹محسن علیزاده با اشاره به نشست اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس با مدیران بازار سرمایه  گفت: این جلسه با هدف ارائه راهکار مناسب برای بهبود و حل مشکلات بورس تشکیل و مقرر شد از حضور آنها در کمیته تخصصی بازار سرمایه بهره برده و مسائل دنبال تا در نهایت نقطه نظرات مثبت برای بهبود بازار به شورای عالی بورس ارائه شود.


🔹وی افزود: پیشنهادات مطرح شده برای حل بحران بورس در راستای تهیه گزارش نظارتی ماده 45 کمیسیون اقتصادی است که در حال تدوین توسط کمیسیون است و تلاش می شود حداکثر کمک به وضعیت بازارسرمایه شود. بخشی از مشکلات بورس به دلیل عدم فرهنگ سازی و عدم قرار دادن دانش بورسی در اختیار سهامداران است.


🔹این نماینده مجلس ادامه داد: براین اساس تأکید و مقرر شد سازمان بورس با همکاری از طریق انعقاد قرارداد با سازمان صدا و سیما، فرهنگ سازی و آموزش بورس را دنبال کند. کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در حال بررسی موضوع ارتقای سواد مالی است تا آموزش های لازم در تمام رشته ها داده شود.


🔹علیزاده گفت: کمیسیون اقتصادی در این جلسه تمام نقطه نظرات بخصوص گلایه سهامداران را منعکس کرد و مقرر شد مسئولان بازار سرمایه نیز با اهتمام بیشتری موارد را دنبال کنند تا در نهایت خطاها به حداقل رسیده و مردم کمتر دچار خسارت شوند و زمینه تقویت بازار فراهم شود.


(0) نظر

بزرگترین پالایشگاه گازی خاورمیانه

پنجشنبه آینده یکی از بزرگترین پالایشگاه گازی خاورمیانه بیدلند_خلیج_فارس با ۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری و با درآمد سالانه ۷۵۰ میلیون دلار که با افتتاح آن بخش قابل توجهی از فلرهای نفتی خوزستان خاموش می‌شود افتتاح خواهد شد.

(0) نظر

تکذیب تعیین کف و سقف نرخ فولاد در طرح تصویب شده مجلس

تکذیب تعیین کف و سقف نرخ فولاد در طرح تصویب شده مجلس


حجت اله فیروزی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس:

🔹طرحی که در شبکه های مجازی به عنوان طرح تصویب شده در مجلس در خصوص تعیین عوارض صادراتی فولادسازان و تعیین کف و سقف قیمت عرضه در بورس ، رد و بدل می شود ، آن چیزی نیست که کلیات آن امروز در صحن علنی خانه ملت مطرح و تصویب شده است. 

🔹شاکله طرح کمیسیون این گونه نیست. حتی به لحاظ ظاهری هم متن ارسالی با طرح کمیسیون متفاوت است. در صفحه اول طرح اصطلاحات و تعاریف است و صفحه دوم روند اجرایی و ترکیب کمیته پایش و شرح وظایف آن . 

🔹 اصلا در طرح کمیسیون وارد مقوله کف و سقف قیمت گذاری فولاد نشده و فقط کلیاتی را تصویب کردیم.طرح کمیسیون ۵ ماده دارد که در ماده اول توضیح داده ایم که سامانه جامع ، انبار و ...چیست و توضیح اصطلاحات است، بخشی شیوه اجرایی است که الزامات است و اشاره کردیم که تمام زنجیره فولاد در بورس کالا عرضه شود.

(0) نظر
X